Het geheim van een succesvolle website

Hoe doen ze het toch? De ondernemers die flinke inkomsten genereren met hun website. Wat is hun geheim? Het is geen geheim, je moet alleen weten wat voor jou werkt. Er is niet één succesformule die bepaalt of je met jouw website omzet kunt genereren. Maar er zijn wel bewezen succesfactoren die voor iedere branche en bedrijf toepasbaar zijn.

1. Het doel van je website scherp op je netvlies hebben

Een website hebben omdat het nu eenmaal zo hoort tegenwoordig, oké dat is een reden. Maar de kans dat je met je website inkomsten gaat genereren is in dat geval klein. Tenzij je natuurlijk toevallig de juiste dingen doet. Wil jij jouw succes liever niet aan het toeval overlaten? Zorg dan dat je je doel scherp hebt. Dat is namelijk de basis waarmee je je focus bepaalt en waarmee je conversie genereert.

2. Je customer journey

De klantreis, het woord zegt het eigenlijk al: de weg die je klant aflegt om uiteindelijk jouw product of dienst af te nemen. Deze weg is voor ieder product en doelgroep verschillend. Je kunt je voorstellen dat de klantreis voor het kopen van een doosje tic tacs een stuk korter is dan voor het kopen van een televisie. Hetzelfde geldt voor diensten, de beslissing om een bezoek aan de pedicure te brengen voor 20 euro is snel gemaakt, maar een cursus van 2500 euro, daar wil je toch eerst wel wat meer over weten. Het mooie van online kanalen is dat je de customer journey perfect in kaart kunt brengen en dus ook in kunt spelen op de verschillende fasen van het beslissingsproces van je klanten.

3. Inrichten van funnels

Zodra je weet welke route je klanten afleggen en wat zij willen, dan kun je hierop inspelen. Allereerst wil je mensen vertrouwd maken met jouw bedrijf of merk, want herkenning en vertrouwen zijn de eerste stappen. Vervolgens wil je hen ervan overtuigen dat jouw bedrijf de beste keus binnen je vakgebied is. Dus geef eens iets weg, laat mensen ervaren en deel je kennis met ze. Zodra ze overtuigd zijn van jouw expertise en meerwaarde kom je op het juiste moment met het juiste aanbod. Om funnels effectief in te zetten zijn tools als Google Analytics en een mailingsysteem essentieel.

4. Een mobielvriendelijke website

29% van de aankopen werden in 2017 gedaan met behulp van een smartphone en zo’n 40% van alle zoekopdrachten via Google komen vanaf een mobiel apparaat. Voor de gebruiksvriendelijkheid is het dus raadzaam om je website mobielvriendelijk te maken. Dat houdt in dat de website zich volledig aanpast aan de kaders van het apparaat dat gebruikt wordt, zonder in te leveren op leesbaarheid. Maar dat is niet alles, ook Google vindt de gebruiksvriendelijkheid voor bezoekers belangrijk en hanteert daarom het ‘mobile first’ principe. Dat wil zeggen dat websites die niet mobielvriendelijk zijn benadeeld worden in de ranking van Google. Is jouw website al ‘mobile friendly’?

5. Veiligheid en snelheid van je website

Ook veiligheid en snelheid spelen een belangrijke rol in het succes van je website. Bezoekers krijgen een melding in de adresbalk wanneer een website niet aan de veiligheidseisen voldoet. Dit kun je gelukkig ondervangen met een SSL-certificaat. Jouw domeinnaam wordt dan van ‘http’ omgezet naar een ‘https-adres’ (de ‘s’ staat voor secure). We zijn tegenwoordig allemaal een beetje verwend met onze snelle internetverbindingen en dat zie je terug in de bouncepercentages van websites die traag laden. Bezoekers willen niet langer dan een paar seconden wachten op het laden van jouw site, anders haken ze af en klikken ze op het resultaat van de concurrent. Zeker wanneer je veel concurrentie hebt is de snelheid van je website dus écht iets om aandacht aan te besteden.

Meer tips voor een succesvolle website?

Is jouw website al helemaal klaar om te presteren? Bij B-Visually delen we graag onze kennis met je. Maar dat niet alleen, kun je wel wat hulp gebruiken bij het optimaliseren van je website? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *